6 decembrie 2010

Tartă de mere

O altă versiune a tartei simple din rețeta anterioară. Totul pare să se potrivească perfect la aceasta tartă, parcă banalul blat pe baza de fulgi ovăz strigă din tot sufletul după mere. Așa că i-am îndeplinit această ultimă dorință, înainte de a înfuleca fiecare bucățică moale și aromată! :o)

O tartă atât de simplă și rapidă, doar câteva ingrediente și un rezultat delicios.

Timp de preparare (include și perioada din cuptor): 30 de minute

Ingrediente pentru o tartă (într-un vas rotunt mai mare):
  • 2 căni fulgi de ovăz
  • 3 căni pline de suc de mere
  • 1/2 cană stafide aurii
  • 1/2 cană nuci prajite și mărunțite (opțional)
  • 2 lingurițe scortișoară
  • 1 linguriță ghimbir măcinat (praf din plic) sau 1 lingură mare de ghimbir proaspăt, ras
  • 3-4 mere medii, curațate și feliate
Se amestecă toate ingredientele, în afară de mere. Consistența aluatului este foarte moale, chiar lichidă; fulgii de ovăz vor absorbi tot sucul de mere, și tarta va crește în volum. Din acest motiv este nevoie de un vas mai mare în care să se coacă după voia inimii :o)

Se toarnă într-un vas rotund, termorezistent. Se așează frumos merele și se pune tarta la cuptor, pentru vreo 20 de minute, la foc mediu.

Se servește rece.

Un comentariu:

sideris spunea...

Am incercat-o fara increderea ca "blatul" va tine. Insa este absolut minunata si foarte simplu de facut.