19 august 2010

Bile raw de secara

Azi am dat peste aceasta retata pe site-ul lui Ani Phyo, care in mod original era pentru cookies si continea fulgi de ovaz, nu de secara. M-a surprins asa de mult numarul redus de ingrediente si simplitatea retetei, incat a trebuit neaparat sa o incerc!

Ingrediente pentru 8 bile:
  • 1 cana fulgi de secara (sau de ovaz, sau orz, sau ce vreti :o) )
  • 1/2 cana curmale fara samburi
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • apa
Se pun fulgii de secara si curmalele in robotul de bucatarie si se maruntesc, nu prea tare, cateva secunde. Se adauga apa, treptat, pana cand aluatul e destul de moale pentru a forma bile (mi-a iesit putin lipicios, dar ma gandesc ca fulgii oricum mai absorb din apa, deci mai bine mai umed decat mai uscat!).

Se opreste robotul, se mai verifica consistenta aluatului, se adauga scortisoara si stafidele, si in final, se formeaza bile care se mananca imediat sau se pastreaza intr-un castron cu capac in frigider.

Un comentariu:

Madalina spunea...

Le-am incercat chiar acum, dar cu fulgi de ovaz si am adugat si putina cacao. Sunt interesante:-) Succes!